O TARGACH

IV edycja Targów Technologii Przetwórstwa Spożywczego Gastrosilesia 2016, odbywająca się w siedzibie organizatora – firmy Weindich, przy ul. Adamieckiego 8 w Chorzowie już za nami!

Firma Weindich – organizator targów Gastrosilesia 2016r. w dniach 13-14 września, już po raz czwarty na terenie swojej siedziby przy ul. Adamieckiego 8 w Chorzowie, gościła wystawców z kraju i zagranicy, a także grono zaproszonych specjalistów z branży HoReCa wśród których znaleźli się m.in: eksperci i firmy wyznaczające standardy i trendy w branży gastronomicznej, a także znakomici kreatorzy smaku – szefowie kuchni z Kurtem Schellerem i Wiesławem Ambrosem na czele. Wydarzenie na stałe już wpisało się w kalendarz imprez branżowych na Śląsku.

Przesłanie targów: Nowe kierunki w gastronomii

Tegoroczna edycja miała szczególny charakter. Nie tylko odbywała się w trzech halach ekspozycyjnych, ale wyróżniało ją hasło przewodnie: „Nowe kierunki w gastronomii”, którym chcieliśmy zwrócić uwagę na ciekawe prelekcje, znakomite pokazy kulinarne, a także nowe technologie pojawiające się w gastronomii przemysłowej i branży HoReCa.

Nasze targi odwiedziło blisko 3000 gości, przekroczyliśmy magiczną liczbę 100 wystawców712 uczestników było obecnych na dziesięciu inspirujących prelekcjach, podczas których sala konferencyjna wypełniona była po brzegi osobami przyjeżdzającymi z całej Polski. Z kolei, 8 godzin pokazów kulinarnych prowadzonych przez mistrzów kuchni przyciągnęły  profesjonalistów  i pasjonatów gotowania. Trzeci już finał Kulinarnego Pucharu Śląska dla szkół gastronomicznych wzbudzał niezwykle emocje wśród startujących drużyn, a także obserwatorów ich zmagań.

Śląski akcent w oryginalnej formie

Specjalnie zaprojektowane ścianki ze zdjęciami przedstawiającymi chodnik z kopalni Guido w Zabrzu, a także front familoka w zabytkowej dzielnicy Katowic – Nikiszowcu, wraz z charakterystyczną dla tej zabudowy czerwoną ławeczką i obecność osób w strojach regionalnych i górniczych tworzyły idealne tło pod oryginalne fotografie.

Atrakcje: coś dla duszy, ciała i na ząb!

Targom towarzyszyło wiele atrakcji: konkurs Gastrowiedza z kilkudziesięcioma nagrodami do rozdania gościom i zlot food trucków z pysznym jedzeniem i piciem!

Już dziś możemy śmiało powiedzieć, że to największe wydarzenie gastronomiczne zakończyło się pełnym sukcesem dlatego też z radością zapraszamy Państwa na kolejną edycję Targów Technologii Przetwórstwa Spożywczego w 2018r.!  Do zobaczenia!