PROGRAM

W sali konferencyjnej przez cały czas trwania targów odbywały się tematyczne i specjalistyczne prelekcje, które ściągnęły zainteresowanych z całej Polski. Wykłady gromadziły pełen komplet słuchaczy, co najlepiej obrazują zdjęcia. W programie znalazły się zagadnienia:

  • Sommelier – prestiżowy zawód tylko dla nielicznych? O zaletach profesji i sztuce jej wykonywania. Wykład połączony z pokazem dekantacji win. Prowadzący: Bogdan Migas i Piotr Borecki.
  • „Social media rules!” – czy dzisiaj media społecznościowe rządzą w gastronomii? Prowadzący: Michał Nowakowski.
  • Projektowanie wydarzeń, jako narzędzia budowania marki w gastronomii w Polsce na świecie. Prowadząca: Agnieszka Małkiewicz
  • Profesjonalny kelner – mit czy rzeczywistość. Jak dzisiaj funkcjonuje ten zawód. Wykład połączony z pokazem tranżerowania homara i flambirowania deserów. Prowadzący: Bernard Sitarski i Piotr Borecki.
  • Restauracja to opłacalny biznes! Jak w prosty sposób zwiększyć obroty jednocześnie dbając o koszty. Prowadzący: Piotr Rogowski i Paweł Gruba.
  • Wpływ mediów na kształtowanie trendów kulinarnych we współczesnym świecie. Prowadząca: Joanna Ochniak
  • Znaczenie tytułu czeladnika i mistrza w zawodzie kucharz na obecnym rynku pracy, jaką wartość ma potwierdzenie kwalifikacji zawodowych dla pracownika i pracodawcy? Prowadząca: Beata Białowąs.
  • Slow food vs. Slow meat – jak zdefiniować jakościowe mięso. Prowadzący: Jacek Szklarek.
  • Personel – to on tworzy obrót. Zadbaj o pracownika, a on zadba o twój biznes. Prowadzący: Piotr Rogowski i Paweł Gruba.
  • Jak znaleźć dobrego szefa kuchni i umiejętnie z nim współpracować. Prowadzący: Krzysztof Żurek.